Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024
Назва: Аналіз сталих харчових систем в Україні
Автори: Івашура А. А.
Борисенко О. М.
Івашура М. М.
Цапко Н. С.
Теми: стале споживання
стале харчування
зміна клімату
екологічна сталість
продовольча безпека
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. М. Івашура та ін. // Економіка харчової промисловості. – 2022. – Т. 14. – Вип. 2. – С. 3-10.
Короткий огляд (реферат): Аналіз світових сталих дієтичних сценаріїв та аналіз сьогоднішнього раціону харчування в Україні показує, що останній не є ні здоровим, ні екологічно сталим. Пропоновані зміни у раціоні харчування, рекомендовані МОЗ України, передбачають зв'язок зі зниженням передчасної смертності, зокрема, від неінфекційних захворювань, проте екологічні наслідки таких змін є неоднозначними. Обґрунтовано, що цілі щодо збереження здоров'я та регулювання кліматичної стабільності, контрольовані сталим харчуванням, загалом узгоджуються та досягаються завдяки скороченню споживання насамперед яєць та молочних продуктів. Реформування українських дієтичних рекомендацій може бути не тільки корисним з точки зору здоров'я, але й необхідне для досягнення Україною глобальних цілей у галузі сталого розвитку, подальшої екологізації сільськогосподарського виробництва та всієї продовольчої системи загалом. Необхідно розробити сталі рекомендації щодо здорового харчування для українців з урахуванням набору дієтичних рекомендацій, запропонованих Комісією EAT-Lancet із здорового харчування на основі сталих харчових систем з наміром об'єднати аспекти здоров'я та сталості для скорочення використання ресурсів навколишнього середовища відповідно до глобальних екологічних цілей. При цьому необхідно врахувати національні харчові звички, кліматичні умови та фінансові можливості всіх громадян України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні.pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.