Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorІвашура А. А.-
dc.contributor.authorБорисенко О. М.-
dc.contributor.authorІвашура М. М.-
dc.contributor.authorЦапко Н. С.-
dc.date.accessioned2022-08-12T16:14:50Z-
dc.date.available2022-08-12T16:14:50Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationІвашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. М. Івашура та ін. // Економіка харчової промисловості. – 2022. – Т. 14. – Вип. 2. – С. 3-10.ru_RU
dc.identifier.urihttp://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024-
dc.description.abstractАналіз світових сталих дієтичних сценаріїв та аналіз сьогоднішнього раціону харчування в Україні показує, що останній не є ні здоровим, ні екологічно сталим. Пропоновані зміни у раціоні харчування, рекомендовані МОЗ України, передбачають зв'язок зі зниженням передчасної смертності, зокрема, від неінфекційних захворювань, проте екологічні наслідки таких змін є неоднозначними. Обґрунтовано, що цілі щодо збереження здоров'я та регулювання кліматичної стабільності, контрольовані сталим харчуванням, загалом узгоджуються та досягаються завдяки скороченню споживання насамперед яєць та молочних продуктів. Реформування українських дієтичних рекомендацій може бути не тільки корисним з точки зору здоров'я, але й необхідне для досягнення Україною глобальних цілей у галузі сталого розвитку, подальшої екологізації сільськогосподарського виробництва та всієї продовольчої системи загалом. Необхідно розробити сталі рекомендації щодо здорового харчування для українців з урахуванням набору дієтичних рекомендацій, запропонованих Комісією EAT-Lancet із здорового харчування на основі сталих харчових систем з наміром об'єднати аспекти здоров'я та сталості для скорочення використання ресурсів навколишнього середовища відповідно до глобальних екологічних цілей. При цьому необхідно врахувати національні харчові звички, кліматичні умови та фінансові можливості всіх громадян України.ru_RU
dc.language.isouk_UAru_RU
dc.subjectстале споживанняru_RU
dc.subjectстале харчуванняru_RU
dc.subjectзміна кліматуru_RU
dc.subjectекологічна сталістьru_RU
dc.subjectпродовольча безпекаru_RU
dc.titleАналіз сталих харчових систем в Україніru_RU
dc.typeArticleru_RU
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні.pdf1,09 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.