Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024
Название: Аналіз сталих харчових систем в Україні
Авторы: Івашура А. А.
Борисенко О. М.
Івашура М. М.
Цапко Н. С.
Ключевые слова: стале споживання
стале харчування
зміна клімату
екологічна сталість
продовольча безпека
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні / А. А. Івашура, О. М. Борисенко, М. М. Івашура та ін. // Економіка харчової промисловості. – 2022. – Т. 14. – Вип. 2. – С. 3-10.
Краткий осмотр (реферат): Аналіз світових сталих дієтичних сценаріїв та аналіз сьогоднішнього раціону харчування в Україні показує, що останній не є ні здоровим, ні екологічно сталим. Пропоновані зміни у раціоні харчування, рекомендовані МОЗ України, передбачають зв'язок зі зниженням передчасної смертності, зокрема, від неінфекційних захворювань, проте екологічні наслідки таких змін є неоднозначними. Обґрунтовано, що цілі щодо збереження здоров'я та регулювання кліматичної стабільності, контрольовані сталим харчуванням, загалом узгоджуються та досягаються завдяки скороченню споживання насамперед яєць та молочних продуктів. Реформування українських дієтичних рекомендацій може бути не тільки корисним з точки зору здоров'я, але й необхідне для досягнення Україною глобальних цілей у галузі сталого розвитку, подальшої екологізації сільськогосподарського виробництва та всієї продовольчої системи загалом. Необхідно розробити сталі рекомендації щодо здорового харчування для українців з урахуванням набору дієтичних рекомендацій, запропонованих Комісією EAT-Lancet із здорового харчування на основі сталих харчових систем з наміром об'єднати аспекти здоров'я та сталості для скорочення використання ресурсів навколишнього середовища відповідно до глобальних екологічних цілей. При цьому необхідно врахувати національні харчові звички, кліматичні умови та фінансові можливості всіх громадян України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28024
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Івашура А. А. Аналіз сталих харчових систем в Україні.pdf1,09 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.