Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/6961
Title: Определение шероховатости обработанной поверхности при шлифовании
Other Titles: Визначення шорсткості обробленої поверхні при шліфуванні
Definition sherohovatosty obrabotannoy surface at shlyfovanyy
Authors: Дитиненко С. А.
Новиков Ф. В.
Иванов И. Е.
Дитиненко С. О.
Новіков Ф. В.
Іванов І. Є.
Dytynenko S. O.
Novikov F. V.
Ivanov I. E.
Keywords: шлифование
твердый сплав
алмазный круг
электроэрозионная правка
режимы шлифования
износ зерна
математическая модель
шероховатость поверхности
шліфування
твердий сплав
алмазний круг
електроерозійна правка
режими шліфування
зношування зерна
математична модель
шорсткість поверхні
grinding
hard alloy
diamond wheel
electro- dressing
grinding modes
deterioration of grain
the mathematical model
the roughness of the surface
Issue Date: 2013
Publisher: Х.: НТУ “ХПІ”.
Citation: Дитиненко С.А., Новиков Ф.В., Иванов И.Е. Определение шероховатости обработанной поверхности при шлифовании // Вісник НТУ “ХПІ”. Збірник наукових праць. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Х.: НТУ “ХПІ”. − 2013. − № 43 (1016). − С. 78-86. Библиогр.: 5 наим.
Abstract: Приведена математическая модель определения шероховатости поверхности при алмазном шлифовании и выявлены условия ее уменьшения, состоящие главным образом в увеличении величины линейного износа зерен до момента их объемного разрушения и последующего выпадения из связки круга. Показана возможность существенного уменьшения шероховатости поверхности за счет создания на алмазном круге плосковершинных зерен, что соответствует экспериментальным данным.
Наведено математичну модель визначення шорсткості поверхні при алмазному шліфуванні й виявлені умови її зменшення, які полягають головним чином у збільшенні величини лінійного зношування зерен до моменту їхнього об'ємного руйнування й наступного випадіння зі зв'язки круга. Показано можливість істотного зменшення шорсткості поверхні за рахунок створення на алмазному крузі плосковершинних зерен, що відповідає експериментальним даним.
A mathematical model for determining surface roughness in diamond grinding and identified the conditions for its reduction , consisting mainly to increase the magnitude of the linear wear of grains until they surround the destruction and subsequent loss of the bunch circle. The possibility of a substantial reduction of surface roughness by creating a diamond circle of flat beans , which corresponds to the experimental data.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6961
Appears in Collections:Статті (ЗСЖіБЖ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.