Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29206
Название: Інтелектуальна гра як засіб формування знань та умінь студентів під час занять з англійської мови
Авторы: Іваніга О. В.
Ключевые слова: інтелектуальні ігри
англійська мова
студенти
функції
проведення ігор
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Іваніга О. В. Інтелектуальна гра як засіб формування знань та умінь студентів під час занять з англійської мови / О. В. Іваніга // Інноваційна Педагогіка. – 2021. – Том 1. – Вип. 34. – С. 67-70.
Краткий осмотр (реферат): У статті висвітлено роль інтелектуальної гри як засобу формування знань та умінь студентів під час занять з англійської мови. На підставі аналізу наукової літератури представлено визначення інтелектуальної гри (індивідуально-особистісне або сумісне вирішення питань, яке вимагає продуктивного мислення в умовах хронометричного часового простору та включає елемент змагання). Установлено, що, незважаючи на різноманітні ігрові сценарії, інтелектуальні ігри здебільшого полягають у наданні відповідей на запитання. Визначено основні форми кінцевого продукту навчальної діяльності (пошук окремих одиниць об’єкта, яких не вистачає, установлення взаємозв’язків та співвідношень між об’єктами гри, систематизація, виявлення правил організації певної кількості об’єктів гри, трансформації, змінення й перетворення запропонованого матеріалу, імплікація, тобто прогнозування результатів у межах невизначеної запропонованої ситуації). Установлено, що інтелектуальні ігри сприяють формуванню не тільки індивідуальних умінь та навичок, але й формуванню колективних умінь і навичок, що підкреслює особливу значущість включення цієї методики у процес навчання студентів під час отримання освіти у вищих навчальних закладах. Проаналізовано основні функції гри, такі як навчальна (закріплення навчального матеріалу, що вивчався на заняттях за фахом, виявлення незрозумілих для себе моментів та їх опрацювання), комунікативна (уміння спілкуватися у колективі, правильно висловлювати власне бачення щодо тієї чи іншої наукової проблеми або явища, удосконалення усної практики з англійської мови), розважальна (створення комфорту та сприятливої атмосфери під час навчання, радість від здійснення навчальної діяльності), творча (розвиток фантазії, емоціональне сприйняття інформації), соціалізуюча (уміння спілкуватися у колективі), функція самореалізації та саморозвитку (можливість розкритися та відійти від стереотипів). Висвітлено досвід організації інтелектуальних ігор під час проведення занять з англійської мови («Що? Де? Коли?», «Реалії», «Вірю чи не вірю», «Підприємство»). Вважаємо, що інтелектуальні ігри сприяють формуванню умінь та навичок студентів та підвищенню мотивації щодо вивчення навчальної дисципліни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29206
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Іваніга_ІП., 34-1_2021_ст.67 - 70.pdf147,03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.