Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31588
Название: Методологічний базис формування системи стратегій підприємства
Авторы: Чепелюк М. І.
Ключевые слова: стратегія
система стратегій
формування системи стратегій
методологічний базис
концептуальна тривекторна модель розвитку підприємства
форми-шаблони ведення бізнесу
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Чепелюк М. І. Методологічний базис формування системи стратегій підприємства / М. І. Чепелюк // Український журнал прикладної економіки та техніки. - 2023. - Т. 8. - № 4. - С. 59 – 63.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто методологічний базис формування системи стратегій підприємства. Автор детально аналізує сучасні підходи до стратегічного управління та визначає основні принципи, які необхідно враховувати під час формування стратегій. Представлено методологічний базис формування системи стратегій підприємства за складовими та результатами. Наведено авторське бачення поняття «система стратегій підприємства». Стратегічний інструментарій визначено як сукупність методів, прийомів, способів, підходів для формування системи стратегій підприємства. Науково-методичний підхід до формування стратегічного інструментарію представлено за етапами формування, основними завданнями та результатами формування стратегічного інструментарію. Результати дослідження показують, що ефективна стратегічна система вбирає в себе елементи стратегічного аналізу, планування, реалізації та контролю і базується на ясних місії і цілях підприємства. Також виявлено, що важливу роль у формуванні стратегій відіграють зовнішнє та внутрішнє середовище підприємства, конкурентна ситуація на ринку та ресурси підприємства. Отримані результати можуть бути корисними для менеджменту підприємств під час розроблення своєї стратегічної системи.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31588
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ujae_2023_r04_a9.pdf384,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.