Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26593
Назва: Технологічне забезпечення параметрів точності та якості механічної обробки матеріалів різанням
Автори: Новіков Ф. В.
Новіков Д. Ф.
Анділахай О. О.
Теми: фінішна обробка
шліфування
пружні переміщення
технологічна система
лезові та абразивні інструменти
зносостійкі покриття
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Новіков Ф. В. Технологічне забезпечення параметрів точності та якості механічної обробки матеріалів різанням / Ф. В. Новіков, Д. Ф. Новіков, О. О. Анділахай // Наука та виробництво: міжвуз. темат. зб. наук. пр. – Маріуполь : ПДТУ, 2020. – Вип. 23. – С. 106-116.
Короткий огляд (реферат): У роботі визначено основні напрями підвищення ефективності фінішної обробки деталей різанням на основі застосування сучасних лезових та абразивних інструментів. Теоретично обґрунтовані основні умови зниження силової напруженості процесу різання, підвищення показників точності, якості та продуктивності обробки. Аналітично визначені пружні переміщення, виникаючі в технологічній системі в процесі різання та шліфування. Установлено, що основними умовами їх зменшення є зменшення радіуса округлення вершини різального елемента (зерна) та збільшення жорсткості технологічної системи. Зменшити радіус округлення вершини леза інструмента можна за рахунок застосування більш зносостійких інструментальних матеріалів з нанесеними на них зносостійкими покриттями, які забезпечують високу різальну здатність лезових інструментів. Зменшити пружні переміщення в процесі шліфування можна також збільшенням зернистості круга за умови забезпечення граничних значень відношення товщини зрізу до радіуса округлення вершини різального зерна, за умови досягнення яких процес різання переходить у процес тертя й пластичного деформування оброблюваного матеріалу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26593
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Статья_вип_23_Nauka 31_03_2021 (1).pdf555,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.