Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/12383
Назва: Условия уменьшения шероховатости поверхности при абразивной обработке отверстий
Інші назви: Умови зменшення шорсткості поверхні при абразивній обробці отворів
Terms reduce the surface roughness when abraded holes
Автори: Новиков Ф. В.
Новіков Ф. В.
Novikov F. V.
Теми: абразивная оброботка отверстий
шероховатость поверхности
теория вероятностей
количество абразивных зерен
хонингувание
внутреннее шлифование
торцевая поверхность круга
абразивна обробка отворів
шорсткість поверхні
теорія ймовірностей
кількість абразивних зерен
хонінгування
внутрішнє шліфування
торцева поверхня круга
abrasive machining of holes
surface roughness
the theory of probability
the number of abrasive grains
honing
internal grinding
end face of the circle
Дата публікації: 2016
Видавництво: НТУ «ХПИ»
Бібліографічний опис: Новиков Ф. В. Условия уменьшения шероховатости поверхности при абразивной обработке отверстий / Ф. В. Новиков // Информационные технологии: наука, техника, технология, образование, здоровье : тезисы докл. ХXІV междунар. науч.-практич. конф., 18-20 мая 2016 г., Харьков / под ред. Е. И. Сокола. – Х.: НТУ «ХПИ», 2016. – Ч. 1. − С. 136.
Короткий огляд (реферат): Рассмотрены вопросы расчета шероховатости поверхности при абразивной обработке на основе теории вероятностей. Установлено, что достигаемый уровень шероховатости поверхности вполне однозначно определяется суммарным количеством абразивных зерен, участвующих в формировании шероховатости поверхности. Исходя из этого, обоснованы преимущества хонингования по сравнению с внутренним шлифованием. Показана возможность существенного уменьшения шероховатости поверхности при шлифовании кругом, ось которого расположена перпендикулярно оси вращения обрабатываемой детали. Наибольший эффект обработки (шероховатость поверхности на уровне Ra =0,04 мкм) достигается при шлифовании торцовой поверхностью круга, имеющей форму окружности и обеспечивающей наибольшую площадь контакта с обрабатываемой внутренней поверхностью детали.
Розглянуто питання розрахунку шорсткості поверхні при абразивній обробці на основі теорії ймовірностей. Встановлено, що рівень шорсткості поверхні, що досягається, цілком однозначно визначається сумарною кількістю абразивних зерен, які беруть участь у формуванні шорсткості поверхні. Виходячи з цього, обґрунтовано переваги хонінгування порівняно з внутрішнім шліфуванням. Показана можливість суттєвого зменшення шорсткості поверхні при шліфуванні кругом, вісь якого розташована перпендикулярно осі обертання оброблюваної деталі. Найбільший ефект обробки (шорсткість поверхні на рівні Ra = 0,04 мкм) досягається при шліфуванні торцевою поверхнею круга, що має форму кола і забезпечує найбільшу площу контакту з оброблюваною внутрішньою поверхнею деталі.
The problems of calculation of surface roughness during abrasive processing on the basis of probability theory. It was established that the level of surface roughness achieved quite uniquely determined by the total amount of abrasive grains participating in the formation of surface roughness. Accordingly, the grounded honing advantages compared with internal grinding. The possibility of a substantial reduction of surface roughness in grinding circle, whose axis is perpendicular to the axis of rotation of the workpiece. The largest treatment effect (surface roughness at Ra = 0,04 microns) is reached at the end face grinding wheel surface having the shape of a circle and provides the greatest contact area with the treated surface of the inner piece.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12383
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ХПИ Микро 2016 стр. 136.pdf144,14 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.