Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/9632
Название: Фінансове забезпечення функціонування ринку цінних паперів
Авторы: Шутєєва О. Ю.
Ключевые слова: фінансове забезпечення
функціонування ринку цінних паперів
інструменти ринку цінних паперів
фактори впливу на фінансове забезпечення
оцінювання рівня фінансового забезпечення функціонування ринку цінних паперів
стратегія фінансового забезпечення
фактори впливу на операції з цінними паперами
Дата публикации: 2014
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Шутєєва О. Ю. Фінансове забезпечення функціонування ринку цінних паперів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. економ. наук : спец. 08.00.08 "Гроші, фінанси і кредит" / О. Ю. Шутєєва.- Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2014. – 21 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертацію присвячено вдосконаленню теоретичних положень, розробленню методичних підходів та практичних рекомендацій щодо фінансового забезпечення функціонування ринку цінних паперів. Розглянуто теоретичні підходи до класифікації функцій ринку цінних паперів. Доведена доцільність включення до переліку основних функцій інтегруючої. Уточнено визначення поняття «інструменти ринку цінних паперів» (в межах фінансового управління), та поняття «фінансове забезпечення функціонування ринку цінних паперів». Досліджено сучасний стан ринку цінних паперів та виявлено напрями удосконалення фінансового забезпечення з урахуванням зарубіжного досвіду. Визначено склад і зміст факторів впливу на фінансове забезпечення функціонування ринку цінних паперів. Розроблено методичний підхід до оцінювання рівня фінансового забезпечення функціонування ринку цінних паперів, який передбачає розрахунок інтегрального показника та ґрунтується на результатах ба-гатовимірного факторного і таксономічного аналізу. Розроблено науково-методичний підхід до формування стратегії фінансового забезпечення функціонування ринку цінних паперів, основною перевагою якого є виявлення кількісних параметрів, що визначаються індикаторами рівня розвитку фінансового забезпечення функціонування ринку цінних паперів, та якісних параметрів, що характеризуються індикаторами фінансової політики на рівні держави, встановленими згідно з трендом розвитку вітчизняного ринку цінних паперів. Визначено фактори впливу та критерії привабливості участі населення в інвестуванні у цінні папери. Застосування критеріїв привабливості інвестування в цінні папери дозволить оптимізувати фінансові потоки в ефективне функціонування ринку цінних паперів в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9632
Располагается в коллекциях:Автореферати 2014 рік (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ.pdf419,2 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.