Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/7805
Title: Шляхи вдосконалення нормування праці обліково-аналітичних працівників
Other Titles: Ways to improve rate of labor accounting and analytical staff
Пути совершенствования нормирования труда учетно-аналитических работников
Authors: Волошан І. Г.
Тарасова Т. О.
Tarasova T. O.
Voloshan I. G.
Тарасова Т. А.
Волошан И. Г.
Keywords: бухгалтерський облік
нормування праці
документування
обліковий персонал
структура робочого часу
accounting
rate of labor
accounting staff
documentation
the structure of working time
бухгалтерский учет
нормирование труда
учетный персонал
структура рабочего времени
документирования
Issue Date: 2013
Publisher: ЖДТУ
Citation: Тарасова Т. О. Шляхи вдосконалення нормування праці обліково-аналітичних працівників / Т. О. Тарасова, І. Г. Волошан // Менеджмент суб’єктів господарювання: проблеми та перспективи розвитку : зб. матеріалів І Міжнар. наук.-практ. конф., 20-21 черв. 2013 р. – Житомир : ЖДТУ, 2013. – С. 145-147.
Abstract: Нормування праці є одним з соціально-економічних аспектів управління підприємством. Пошук резервів вдосконалення структури робочого часу облікового персоналу вплине на підвищення продуктивності праці та прискорить обробку облікової інформації для прийняття управлінських рішень.
Labor rate is one of the socio-economic aspects enterprise management. Search for reserves to improve the structure of working time accounting staff will help improve productivity and speed the processing of accounting information for managerial decision-making.
Нормирование труда является одним из социально-экономических аспектов управления предприятием. Поиск резервов совершенствования структуры рабочего времени учетного персонала влияет на повышение производительности труда и ускорит обработку учетной информации для принятия управленческих решений.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7805
Appears in Collections:Статті (ОБК)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.