Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/6488
Title: | АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ |
Authors: | Сосновик Ю.Ю. |
Keywords: | собівартість продукція витрати виробництво елемент стаття аналіз резерви динаміка показник період одиниця прибуток виробник |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | ХНЕУ ім. С. Кузнеця |
Citation: | Сосновик Ю.Ю. Аналіз собівартості сільськогосподарської продукції / Ю.Ю. Сосновик // Управління розвитком. - 2014. - №4. - С. 106 - 108 |
Abstract: | Висвітлено сутність поняття собівартості, джерела інформації, методики та етапи її аналізу. Обґрунтовано роль у прийнятті управлінських рішень етапів аналізу собі¬вар¬тості. Розглянуто оцінку собівартості одиниці продукції: оцінку структури витрат, аналіз собівартості за статтями калькуляції та елементами; визначення резервів зниження витрат на виробництво продукції. Раскрыта сущность понятия себестоимости, источники информации, методы и этапы её анализа. Обоснована роль в принятии управленческих решений таких этапов анализа себестоимости. Рассмотрена оценка себестоимости единицы продукции: оценка структуры расходов, анализ себестоимости по статьям калькуляции и по элементам; определение резервов уменьшения расходов на производство продукции. The essence of concepts of cost, sources of information, methods and stages of its analysis are disclosed. Role in making of managerial decision of cost analysis stages are justified. Evaluation of unit cost: assessing the cost structure, cost analysis according to calculation and elements, definition of reserves to reduce the cost of production are considered. |
URI: | http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6488 |
Appears in Collections: | № 4 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сосновик Ю.Ю. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ.pdf | 335,4 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.