Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30914
Назва: Сучасні тенденції в галузі зелених технологій у виробництві та переробці
Автори: Івашура А. А.
Борисенко О. М.
Теми: зелена економіка
сталий розвиток
еколого-економічні відносини
екологічні технології
бізнес-моделі
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Івашура А. А. Сучасні тенденції в галузі зелених технологій у виробництві та переробці / А. А. Івашура, О. М. Борисенко // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні: матеріали міжнародної наук.-техн. конференції, 6-7 грудня 2023 р. – Одеса, 2023. – С. 108-109. (Укр. мова)
Короткий огляд (реферат): Керівні принципи ЦСР ООН, такі як громадська охорона здоров'я, екологічні проблеми, цінність ресурсів та економічний розвиток, покликані стимулювати розвиток зелених технологій, задіяних у виробництві та переробці. Зростання технологічного розвитку може бути забезпечено за рахунок створення особливих "зелених" робочих місць, орієнтованих на управління відходами, формалізації неформальних збирачів сміття та зосередження уваги на освіті та навчанні неформальних працівників. Можливо, особливу увагу необхідно приділяти створенню "зелених" робочих місць за рахунок інвестицій в інфраструктуру перероблення відходів, що дасть змогу розв'язувати проблеми, пов'язані зі зміною клімату – однієї з ключових цілей ООН-ЦСР. Проектуючи продукти і бізнес-моделі, робится акцент на багатофункціональних товарах, продовженні терміну служби продуктів та їхніх частин, а також на інтелектуальному виробництві, щоб допомогти державному і приватному секторам максимізувати корисність продукту (таким чином скорочуючи утворення відходів), забезпечуючи при цьому довгострокові економічні та екологічні переваги.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30914
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.