Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27486
Название: Методичне забезпечення оцінювання ефективності діяльності HR-служби
Авторы: Дем’яненко А. А.
Іванісов О. В.
Ключевые слова: оцінювання
ефективність діяльності
HR-служба
система показників
HR-метрика
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Дем’яненко А. А. Методичне забезпечення оцінювання ефективності діяльності HR-служби / А. А. Дем’яненко, О. В. Іванісов // Бізнес Інформ. – 2022. – № 2. – C. 81-88.
Краткий осмотр (реферат): Сучасні тенденції розвитку підприємства пов'язані з підвищенням ролі і значущості системи управління персоналом, що призвело до підвищення ролі HR-служб. Для досягнення високої результативності роботи підрозділу виникає необхідність проведення оцінки його діяльності. Тому метою статті є узагальнення теоретичних положень, формування і розвиток методичного забезпечення оцінювання ефективності роботи HR-служби. У роботі досліджено науково-теоретичні підходи до оцінювання роботи HR-служби, що дало змогу обґрунтувати необхідність використання HR-метрик та запропонувати систему НR-метрик за напрямками HR-процесів: підбір і розташування, адаптація, оцінка і атестація, професійне навчання персоналу, формування кадрового резерву і мотивація. Запропонована система HR-метрик враховує специфіку діяльності підприємства, рівновагу, яка зберігається між короткостроковими і довгостроковими цілями, фінансовими і нефінансовими показниками, основними і допоміжними параметрами тощо. Іншою особливістю запропонованого методичного забезпечення є визначення стандартизованих (порогових) значень, що здійснювалось на основі методу бенчмаркінгу. Аналіз отриманих результатів оцінювання пропонується здійснювати за допомогою матриці ефективності діяльності HR-служби. Розроблена матриця є інструментом для аналізу ефективності діяльності HR-служби, виявлення основних проблем за різними напрямами HR-процесів і планування бюджету HR-служби. Запропонований інструмент теоретично обґрунтований, у його основі закладено два показники: питома вага бюджету роботи з персоналом у загальній сумі витрат на персонал та інтегральний показник ефективності діяльності HR-служби.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27486
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2022-2_0-pages-81_88.pdf1,15 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.