Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27337
Название: Розрахунки та аналіз температур та складів евтектик полікомпонентних перетинів системи MgO-Al2O3-FeO-ТіО2
Авторы: Борисенко О. М.
Логвінков С. М.
Шабанова Г. М.
Корогодська А. М.
Остапенко І. А.
Ключевые слова: евтектика
периклазошпінельні вогнетриви
алюмомагнезіальна шпінель
герциніт
ульвошпінель
кванділіт
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Борисенко О. М. Розрахунки та аналіз температур та складів евтектик полікомпонентних перетинів системи MgO-Al2O3-FeO-ТіО2 / О. М. Борисенко, С. М. Логвінков, Г. М. Шабанова та ін. // Наукові дослідження з вогнетривів та технічної кераміки. – 2021. – № 121. – С. 113-120.
Краткий осмотр (реферат): Теплоізоляція та безпека цементних обертових печей забезпечується використанням сучасних і надійних вогнетривких матеріалів із комплексом заданих експлуатаційних характеристик. Система MgO-Al2O3-FeO-ТіО2 є фізико-хімічною основою для розробки складів периклазошпінельних вогнетривів для футерівки обертових печей цементного виробництва. Оскільки периклазошпінельні вогнетриви, отримані на основі системи MgO-Al2O3-FeO-ТіО2, експлуатують в умовах підвищених температур, у статті проведено розрахунки температур та складів евтектик бінарних, потрійних та четверних перетинів системи з метою прогнозування появи розплаву у відповідних матеріалах та розробки технологічних рішень щодо раціональної кількості розплаву під час спікання і в якості затравки для набору обмазки. Аналіз температур і складів евтектик полікомпонентних перетинів MgO-FeO-Mg2TiO4-MgAl2O4, FeAl2O4-Mg2TiO4-FeO-Fe2TiO4, FeAl2O4-Mg2TiO4-MgAl2O4-FeO та FeAl2O4-MgTiO3-MgAl2O4-Al2O3 системи MgO-Al2O3-FeO-ТіО2 підтверджує можливість синтезу периклазошпінельних вогнетривів з високими експлуатаційними характеристиками в цій системі та надає необхідну технологічну інформацію для цільового керування взаємозв’язком «склад – структура – властивості» під час їх отримання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27337
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Борисенко О.М._Розрахунки та аналіз.pdf365,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.