Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26226
Название: Елементи інтерактивних технологій у викладанні дисциплін математичного спрямування
Авторы: Лебедєва І. Л.
Норік Л. О.
Лебедєв С. С.
Ключевые слова: дисципліни математичного спрямування
онлайн-навчання
STEM-освіти
хмарна платформа Zoom
віртуальне навчальне середовище Moodle
технології «перевернутого» навчання
гейміфікація
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Лебедєва І. Л. Елементи інтерактивних технологій у викладанні дисциплін математичного спрямування / І. Л. Лебедєва, Л. О. Норік, С. С. Лебедєв // Тео-рія і практика управління соціальними системами. Щоквартальний науково-практичний журнал. – Харків: НТУ «ХПІ», 2021. № 3. С. 76 – 91.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є систематизація та узагальнення досвіду запровадження елементів інтерактивних технологій в процесі підготовки майбутніх фахівців з економіки та менеджменту на прикладі дисциплін математичного циклу. Розглянуто можливості, які надає застосування інтерактивних технологій під час викладання дисциплін математичного спрямування, що є обов’язковими в процесі підготовки майбутніх фахівців з економіки та менеджменту. Наведено приклади позитивного впливу використання технології «перевернутого» класу на сприйняття нового матеріалу в умовах онлайн-навчання, а також елементів гейміфікації – на формування у студентів компетентностей щодо можливостей використання математичного апарату у майбутній професійній діяльності. Гіпотеза, яка підлягала експериментальній перевірці у цьому дослідженні, сформульована таким чином: використання елементів інтерактивних технологій під час викладання дисциплін математичного спрямування дозволить ніве-лювати труднощі, що постають перед студентами в процесі навчання, і, відпо-відно, підвищити рівень зацікавленості студентів до вивчення математичних дисциплін. Для дисциплін математичного спрямування застосування елементів інте-рактивних технологій у навчальному процесі виявило такі особливості: акцент на мотивацію; досягнення мети; активність студентів; випробування; впевненість в собі; соціальна підтримка.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26226
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття-Лебедeва-Норiк-Лебедeв-2021-3.pdf609,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.