Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25729
Назва: Дифузія інновацій: мікро та макро рівні
Автори: Татарченко О. М.
Літвінова І. М.
Теми: дифузія інновацій
інноваційна діяльність
інноваційний розвиток
новація
тип
фактори
умови
макро та мікро рівні
концептуальне забезпечення
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Літвінова І.М. Дифузія інновацій: мікро та макро рівні / О. М. Татарченко, І. М. Літвінова // European Reforms Bulletin. ‒ 2021. ‒ Вип. 1. ‒ С. 82-86.
Короткий огляд (реферат): В статті подано результати досліджень теоретичних аспектів сутність інновації, інноваційної діяльності та значущості дифузії інновацій на мікро та макрорівнях, які довели, що інноваційна діяльність – це діяльність, насамперед, яка націлена на розробку, використання та комерціалізацію науково-техніко-технологічних результатів (інновацій). Подане трактування сутності терміну «інновація» дозволило встановити, що ця категорія багатоаспектна. Приведена у статті ти-пологізація підприємств за рівнем інноваційного розвитку передбачає виокремлення п’яти типів промислових підприємств: з дуже високим, високим, середнім, низьким та дуже низьким розвит-ком. За результатами аналізу визначено умови необхідні для успішної дифузії інновацій, а з позиції інноваційного розвитку на макро та мікрорівнях, всі інновації, можна поділити на дві категорії: радикальні і поліпшувальні. Результати проведених досліджень стали підґрунтям для формування концептуального забезпечення дифузій інновацій на макро та мікрорівнях й передумовою визначення ключових факторів, які впливають на створення конкурентних переваг на основі інновацій в умовах економіки знань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25729
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Літвінова ІМ_Стаття_2021.pdf5,13 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.