Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23192
Назва: Демократична децентралізація та діджиталізація органів влади: досвід євросоюзу
Автори: Гавкалова Н. Л.
Лола Ю. Ю.
Теми: реформа децентралізації
демократизація суспільства
діджиталізація
об’єднані територіальні громади
програми Євросоюзу
Дата публікації: 2019
Видавництво: Гавкалова Н. Демократична децентралізація та діджиталізація органів влади: досвід євросоюзу / В. Гавкалова, Ю. Лола // Інфраструктура ринку. – 2019. - № 36. - С. 300-306.
Короткий огляд (реферат): В статті встановлено дослідження моделі реформи децентралізації в Україні та напрямів її підтримки програмами Євросоюзу. В роботі виділено особливості реформи децентралізації в Україні, що поєднує адмі- ністративну, політичну та фіскальну децентралізацію, розроблено модель децентралізації, розглянуто напрями підтримки адміністративно-територіальних змін Євросоюзом. Доведено, що ефективність реалізації реформи децентралізації може ґрунтуватися тільки на реструктуризації державних послуг та діджиталізації органів влади шляхом формування електронного уряду. Проаналізовано вплив реформ на рейтинг країни у відповідності до глобальних міжнародних індексів. Визначено переваги використання уніфікованої моделі децентралізації органів влади, яка може забезпечити необхідний рівень підзвітності та прозорості у вирішенні багатьох загальних проблем регіонального розвитку в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23192
Розташовується у зібраннях:Статті (ДУПАЕП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Демократична децентралізація та діджиталізація органів влади.pdf302,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.