Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/18277
Title: Формування моделі стратегічної карти підприємств готельно-ресторанного комплексу
Other Titles: Формирование модели стратегической карты предприятий гостинично-ресторанного комплекса
Formation of strategic map model at the enterprises of the hotel-restaurant complex
Authors: Волковська Я. В.
Волковская Я. В.
Volkovska I. V.
Keywords: стратегічна карта
збалансована система показників
стратегічні цілі
стратегическая карта
сбалансированная система показателей
стратегические цели
strategic map
the balanced scorecard
strategic goals
Issue Date: 2017
Citation: Волковська Я. В. Формування моделі стратегічної карти підприємств готельно-ресторанного комплексу / Я. В. Волковська // Економіка. Фінанси. Право. – 2017. - №11. – С. 36-38.
Abstract: Проаналізовано сутність та призначення збалансованої системи показників. Виділено етапи побудови збалансованої системи показників. Запропоновано референтну модель стратегічної карти на прикладі підприємств готельно-ресторанного комплексу. Запропонована стратегічна карта показує не тільки стратегічні цілі і зв’язок між ними з розділом на перспективи, але і звіти, які виступають джерелами інформації для перевірки реалізації стратегічної цілі. Відзначено зворотній зв’язок між системою управлінського обліку і запитами керівництва.
Проанализированы сущность и назначение сбалансированной системы показателей. Выделены этапы построения сбалансированной системы показателей. Предложено референтную модель стратегической карты на примере гостинично-ресторанного комплекса. Предложенная стратегическая карта показывает не только стратегические цели и связь между с разделом на перспективы, но и отчеты, которые выступают источниками информации для проверки реализации стратегической цели. Отмечена обратная связь между системой управленческого учета и запросами руководства.
The essence and purpose of the balanced scorecard are analyzed. The stages of building of the balanced scorecard are highlighted. The reference model of the strategic map is offered on the example of enterprises of the hotel-restaurant complex. The proposed strategic map shows not only strategic goals and the link between them with the separating on the prospects, but also reports that are sources of information for verifying of the implementation of the strategic goal. The feedback between the management accounting system and the management's requests is noted.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18277
Appears in Collections:Статті (ОБК)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Волковська_стаття_ЕФП.pdf770,21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.