Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/16362
Название: Вплив державного боргу на фінансову безпеку України в контексті розвитку міжнародного співробітництва
Авторы: Меренкова Л. О.
Ключевые слова: фінансова безпека
боргова безпека
державний борг
Міжнародний валютний фонд
фінансова та боргова політика
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Меренкова Л. О. Вплив державного боргу на фінансову безпеку України в контексті розвитку міжнародного співробітництва/Л. О. Меренкова // Сучасні проблеми фінансового моніторингу: Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції (8-9 грудня 2016 р.) – Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, ТО Ексклюзив, 2016. – С. 104 – 108. (0,31 ум.друк.арк.)
Краткий осмотр (реферат): В роботі підкреслено важливість забезпечення боргової безпеки України як невід’ємної складової її фінансової безпеки. Проаналізовано динаміку відношення сукупного державного боргу України до ВВП, обсягів зовнішнього державного та гарантованого державою боргу в абсолютному виразі та у відношенні до ВВП країни. Зроблено висновок, що безпечне відношення обсягу держав¬ного зовнішнього боргу до ВВП, що встановлено діючим законодавством, не виконується та має тенденцію до погіршення. Узагальнено причини зростання державного боргу України. Охарактеризовано негативний вплив росту державного боргу на фінансову безпеку України, який полягає у зростанні залежності держави від крупних міжнародних кредиторів, головним з яких є Міжнародний валютний фонд, підвищенні боргових ризиків, ризиків утрати самостійного курсу економічної політики та дефолті країни. Обгрунтовано, що одним з чинників забезпечення фінансової безпеки держави виступає підвищення ефективності фінансової та боргової політики. В роботі узагальнено заходи щодо підвищення фінансової безпеки країни, зокрема її боргової складової.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16362
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
4_Меренкова_тезисы_Моніторинг.pdf91,62 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.