Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31024
Название: Командоутворення як складова формування успішного корпоративного середовища
Авторы: Баркова К. О.
Ключевые слова: командоутворення
команда
корпоративне середовище
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Баркова К. О. Командоутворення як складова формування успішного корпоративного середовища / К. О. Баркова // Український журнал прикладної економіки та техніки. - 2023. – Т. 8. - No 4. - С. 194-199.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є обґрунтування переваг розвитку командоутворення в сучасному корпоративному середовищі. Проведено аналіз історії зародження та укорінення філософії командоутворення в практику управління персоналом з виділенням хронологічних етапів розвитку процесів і його змістовної наповненості. У дослідженні сформульовано переваги командоутворювання для підприємства, до яких належать: покращення комунікацій і співпраця між співробітниками, що призводить до підвищення результативності та творчості; покращення навичок вирішення проблем, що дає змогу побачити проблему з різних боків і розробити креативні рішення; залученість і мотивація співробітників, дає необхідний для бізнесу стійкий і позитивний моральний дух, що підвищує продуктивність праці; більша задоволеність і лояльність співробітників, дає їм відчуття стабільності, задоволеності, що призводить до підвищення продуктивності; зниження стресу та конфліктів у командах, створює середовище, де кожен відчуває, що його цінують і поважають; покращення командної роботи, що є запорукою успішної роботи на результативність. Проведено аналіз досліджень, здійснених у Великій Британії, що статистично доводять вплив таких факторів, як задоволеність культурою компанії; наявність стресів, пов’язаних з роботою; залученість у процеси на прибутковість підприємства. У статті запропоновано методи підвищення ефективності менеджменту, які можуть допомогти співробітникам краще працювати разом, незалежно від розміру компанії: створення основ для чіткої комунікації та довіри співробітників; зменшення бар’єрів на шляху до здорової співпраці, такі як, наприклад, корпоративна бюрократія; чітка сформульованість обов’язків; збільшення автономності для більш досвідчених працівників; виділення часу і ресурсів для творчих проектів. На основі дослідження зроблено загальний висновок щодо значної ролі командоутворення в досягненні мети підтримання успішного корпоративного середовища як запоруки набуття компанією конкурентних переваг.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31024
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
укр журнал приклад економіки.pdf381,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.