Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29389
Назва: Про реалізацію прав та свобод української жінки у радянський період : історико-культурні аспекти питання
Автори: Свинаренко Н. О.
Теми: радянське суспільство
образ жінки-матері
образ жінки-трудівниці
права і свободи жінок
робітниці
селянки
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Свинаренко Н. О. Про реалізацію прав та свобод української жінки у радянський період : історико-культурні аспекти питання / Н.О. Свинаренко // Реалізація гендерної політики в умовах суспільних трансформацій: матеріали науково-практичної конференції, 27 квітня 2023 р. : тези допов. - Черкаси: Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова, 2023. - С. 89-91 [укр., анг., мови].
Короткий огляд (реферат): Дана робота є спробою аналізу історико-культурних аспектів реалізації прав і свобод української жінки у часи СРСР. Зазначено, що у радянському суспільстві українська жінка була звичайним винтиком, котрий мусив жити за законами таоталітарного радянського соціуму; обов'язків українська жінка-трудівниця мала безліч, а щодо реалізації її особистих прав та свобод, то це питання було далеко не першочерговим (ключовим вважалося право на працю). На думку архітекторів радянського суспільства щастя українській жінці мають приносити щоденна праця на благо суспільства та виховання дітей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29389
Розташовується у зібраннях:Статті (УМПІГ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Свинаренко_.pdf415,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.