Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29189
Название: Теоретичні основи фінішної механічної обробки
Авторы: Новіков Ф. В.
Ключевые слова: ріжучі інструменти
шліфування
технологічна система
пружні переміщення
сила і температура різання
шорсткість поверхні
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Теоретичні основи фінішної механічної обробки [Електронний ресурс] : монографія / Ф. В. Новіков. – Дніпро : ЛІРА, 2023. – 340 с.
Краткий осмотр (реферат): Узагальнено теоретичні рішення щодо визначення умов зменшення силової та теплової напруженостей процесів фінішної механічної обробки і підвищення точності, якості та продуктивності обробки. Показано визначальну роль енергоємності обробки у формуванні фізичних та технологічних параметрів лезової та абразивної обробок, особливо, параметрів процесу шліфування. Теоретично обґрунтовано технологічні можливості алмазного, переривчастого та внутрішнього шліфування із перпендикулярним розташуванням осей круга і оброблюваної деталі у досягненні високих показників шорсткості та зменшенні сили і температури різання. Проведено теоретичне порівняння пружних переміщень у технологічній системі, що визначають точність оброблюваних поверхонь, під час лезової та абразивної обробок. Розроблено методики вибору раціональних структур та параметрів операцій фінішної механічної обробки. Надано практичні рекомендації. Рекомендовано для студентів, аспірантів та викладачів інженерних та економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для фахівців та керівників підприємств, які підвищують свою кваліфікацію.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29189
Располагается в коллекциях:Монографії (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Теоретичні основи фін. мех. обробки_ЛИРА.pdf11,48 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.