Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29007
Назва: Митні режими експорту та імпорту: регулюючий аспект та податкові наслідки
Автори: Найденко О. Є.
Гунько К. І.
Теми: митні режими
зовнішньоекономічна діяльність
експорт
імпорт
ліцензія
Інкотермс-2020
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Найденко О. Є. Митні режими експорту та імпорту: регулюючий аспект та податкові наслідки / О. Є. Найденко, К. І. Гунько // Економіка та суспільство. – 2022. – № 46.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто інструменти державного, митного та податкового регулювання застосування митних режимів експорту та імпорту. Зосереджено увагу на проблемах виконання бюджету та зменшення обсягів зовнішньоекономічної діяльності в зв’язку із воєнним станом. Узагальнено перелік регуляторних інструментів щодо здійснення експортних та імпортних операцій. Визначено проблеми та недоліки, пов’язані із державним регулюванням імпорту та експорту. Встановлено відсутність диференційованого підходу держави щодо вартості дозволів та ліцензій на здійснення зовнішньоекономічних операцій. Проаналізовано стан регуляторної політики держави щодо видачі ліцензій на експортні та імпортні операції. Узагальнено умови поміщення товарів в митні режими експорту та імпорту. Охарактеризовано податкові наслідки застосування митних режимів експорту та імпорту. Встановлено неузгодженість норм законодавства щодо визначення податкових наслідків в податковому обліку та умов постачання товарів Інкотермс-2020, що при певних умовах може збільшити податкове навантаження при застосуванні митних режимів експорту та імпорту. Обґрунтовано рекомендації щодо удосконалення державного, митного та податкового регулювання застосування митних режимів експорту та імпорту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29007
Розташовується у зібраннях:Статті (МСіФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Найденко_Гунько_Митні режими.pdf177,16 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.