Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28582
Title: Аналіз стану платіжних систем в Україні в контексті європейського вектору розвитку цифрової економіки та глобалізаційно-інтеграційних процесів
Authors: Ситник І.
Васильчук І.
Колодізєв О.
Вжитинська К.
Кузьмінова О.
Смоляк В.
Keywords: глобалізація
інтеграція
цифровізація
платіжна система
банківська система
гроші
безготівкові розрахунки
Європейський Союз
TARGET
EURO1
Issue Date: 2022
Citation: Ситник І. Аналіз стану платіжних систем в Україні в контексті європейського вектору розвитку цифрової економіки та глобалізаційно-інтеграційних процесів [Електронний ресурс] / І. Ситник, І. Васильчук І., О. Колодізєв та ін. // Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. – 2022. – 6(47). – С. 34-50.
Abstract: Метою статті є дослідження тенденцій та аналіз стану платіжних систем в Україні на етапі подальшого розвитку економіки з урахуванням аспектів її цифрової трансформації з конкретизацією завдань і перспектив європейської інтеграції як ключового орієнтиру. У статті досліджено роботу платіжної системи EURO1, що є розробкою Європейської банківської асоціації, обґрунтовано доцільність її застосування в аспекті призначення для переказу великих за сумою платежів, переказів у євро між банками, що мають реєстрацію або філію в Європейському Союзі. Підтверджено, що саме врахування подібних специфічних характеристик дозволить забезпечувати ефективну реалізацію функцій такої платіжної системи. Представлено результати статистичного аналізу зміни динаміки вихідних параметрів функціонування платіжної системи EURO1 від моменту її заснування до сьогодні.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28582
Appears in Collections:Статті (МСіФП)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolodiziev_Smolyak.pdf377,9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.