Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28189
Название: Родина та садиба Святополк-Мирських у Люботині: їх значення для розвитку міста
Авторы: Свинаренко Н. О.
Ключевые слова: архітектурна споруда садово-паркового мистецтва
Люботин
палац Святополк-Мирських
попечительська діяльність
економічна діяльність
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Свинаренко Н. О. Родина та садиба Святополк-Мирських у Люботині: їх значення для розвитку міста / Н. О. Свинаоенко // Zaporizhzhia Historical Review. – Запоріжжя : ЗНУ, 2022. – Вип. 6 (58). – С. 329-335.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізована благодійна та економічна діяльність князів Дмитра Івановича, Павла Дмитровича Святополк-Мирських, княгинь Катерини Олексіївни та Людмили Миколаївни Святополк-Мирських, дана висока оцінка їх благодійницькій освітньо-культурній роботі у м.Люботин Харківської губернії. Вказано, що наявна література про діяльність родини Святополк-Мирських дуже стисла і носить довідковий характер, а найвагоміші дослідження зі вказаної проблематики належать досліднику місцевої історії з м.Люботин Харківської області В. В. Стрільцю, цінність яких полягає у використанні автором значної кількості архівних джерел. Порушено проблему необхідності відновлення та реставрації палацово-паркового комплексу Святополк-Мирських у Люботині по закінченню російської агресії та після визволення тимчасово окупованих наших територій, враховуючи культурно-історичну цінність будівель та заслуги цієї відомої родини перед містом. Зазначено, що починаючи з 1881 р. і до 1917 р. у Люботині час від часу жили представники родини Святополк-Мирських: деякі представники давнього князівського роду народилися, дехто - знайшов свій останній спокій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28189
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ZNR мої стор. 329-225.pdf879,1 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.