Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27602
Название: Фінансово-аналітичні аспекти прийняття рішень щодо визначення ролей учасників партнерських проєктів
Авторы: Канова О. А.
Ключевые слова: джерела фінансування
партнерський проєкт
прийняття рішень
цільова програма
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Канова О. А. Фінансово-аналітичні аспекти прийняття рішень щодо визначення ролей учасників партнерських проєктів / О. А. Канова // Проблеми економіки. – 2021. – № 3 (49). – C. 42-47.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає в формуванні аналітичної бази для прийняття рішень стосовно визначення оптимальної ролі учасників при фінансуванні партнерських проєктів розвитку економіки держави. В роботі окреслена важливість оптимального розподілу джерел фінансування для вирішення проблем, пов’язаних із браком ресурсів та низькою ефективністю реалізації суспільно важливих проєктів, які реалізуються на засадах партнерства. Розглянуті статистичні дані, які свідчать про розвиток проєктів, що реалізуються в Україні на партнерських засадах. Також встановлені поширені форми партнерських договорів та механізми фінансової підтримки, які використовуються в партнерських проєктах в Україні. Визначені регіони України, які є лідерами та аутсайдерами за кількістю партнерських договорів, укладених та/або реалізованих на їх території. Проведений аналіз дієвості різних форм фінансової участі різних сторін в партнерських проєктах. Для цього участь можливих інвесторів узагальнена за трьома джерелами фінансування: кошти державного бюджету, кошти місцевих бюджетів та інші джерела, які включають всі позабюджетні фінансові ресурси (власні ресурси учасників програм, суб’єктів господарювання та фізичних осіб, які мають відношення до результатів реалізації проєктів, ресурси міжнародних організацій, спонсорські та благодійні кошти, запозичені кошти та інше). Для визначення впливу залучених джерел фінансування на успішність реалізації партнерських проєктів за різною спрямованістю (окремо для програм, що мають економічну, соціальну та екологічну спрямованість) побудовані регресійні моделі. За результатами моделювання проведений розрахунок коефіцієнта еластичності, який показує силу впливу залучення окремого джерела фінансування на успішність реалізації програми. Зроблені висновки про те, яким чином збільшення (або зменшення) частки фінансування з окремого джерела вплине на успішність реалізації програми відповідної спрямованості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27602
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
PE_03_2021 (1)-42-47.pdf625,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.