Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27288
Назва: Умови зниження силової та теплової напруженостей процесу механічної обробки
Автори: Новіков Ф. В.
Полянський В. І.
Теми: умовне напруження різання
умовний кут зсуву оброблюваного матеріалу
температура різання
тертя в зоні різання
шліфування
металорізальні верстати
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Новіков Ф. В. Умови зниження силової та теплової напруженостей процесу механічної обробки / Ф. В. Новіков, В. І. Полянський // Наука та виробництво: міжвуз. темат. зб. наук. праць. ‒ Маріуполь : ДВНЗ «ПДТУ», 2021. – Вип. 25. ‒ С. 7–18.
Короткий огляд (реферат): Розроблено уточнену математичну модель визначення умовного напруження різання лезової обробки на основі встановлення аналітичної залежності для визначення умовного кута зсуву оброблюваного матеріалу. Показано, що у його формуванні переважає радіальна складова сили різання, яка й приводить до його значного зменшення (у 1,5 разів) щодо розрахункових значень, отриманих за відомими аналогічними залежностями. Це дозволило уточнити розрахунок параметрів силової та теплової напруженостей механічної обробки й обґрунтувати умови їх зниження шляхом зниження інтенсивності тертя в зоні різання. На основі проведених експериментальних досліджень технологічних операцій механічної обробки складнопрофільної формуючої оснастки для харчової промисловості встановлено, що в умовах лезової обробки енергоємність та максимальна температура різання приймають значно менші значення ніж при шліфуванні. Це пов'язано з інтенсивним тертям зв'язки круга із оброблюваним матеріалом. Отже можливості підвищення продуктивності за умов забезпечення високої якості обробки при шліфуванні дуже обмежені. Для цього потрібно застосовувати сучасні технології високошвидкісної лезової обробки на високообертових металорізальних верстатах із ЧПУ типу "оброблювальний центр", які, як установлено в роботі, характеризуються надзвичайно високими технологічними можливостями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27288
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Новіков Ф.В., Полянський В.І ..pdf709,26 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.