Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26118
Назва: Стабільність фінансового ринку як ключовий важіль економічного розвитку держави
Автори: Алексєєнко І. І.
Лелюк С. В.
Полтініна О. П.
Теми: валовий внутрішній продукт
власний капітал банку
достатність регулятивного капіталу
показник покриття ліквідності (LCR)
коефіцієнт чутливості (β)
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Алексєєнко І. І. Стабільність фінансового ринку як ключовий важіль економічного розвитку держави / Алексєєнко І. І., Лелюк С. В., Полтініна О. П. // Науковий погляд: економіка та управління. ‒ 2021. ‒ № 3 (73). ‒ С. 58-65.
Короткий огляд (реферат): Економічні питання розвитку держави, на сучасному етапі, багато в чому залежать від розвитку фінансової сфери. Такі тенденції продиктовані глобалізаційними процесами, в рамках яких, реальний сектор економіки відіграє меншу роль в забезпеченні сталого розвитку. Зміст статті ґрунтується на основах аналізу та доведеності взаємозв’язку рівня розвитку банківського сектору з рівнем економічного зростання та стабільності країни. Акцентовано увагу на притаманній Україні банкоцентричній моделі розвитку фінансового ринку. Досліджені показники розвитку банківського сектору. Проаналізована діяльність окремих банківських установ за визначними показниками стабільності їх розвитку: достатності регулятивного капіталу та ліквідності. Досліджено динаміку зміни ВВП та визначено залежність його рівня від рівня власного капіталу банків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26118
Розташовується у зібраннях:Статті (Ф)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf502,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.