Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25958
Название: Обґрунтування критеріїв креативних індустрій
Авторы: Перерва І. М.
Ключевые слова: креативність
культурні індустрії
креативні індустрії
критерії
модель
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Перерва І. М. Обґрунтування критеріїв креативних індустрій / І. М. Перерва // Бізнес Інформ. – 2021. – № 1. – С. 27–33.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає у дослідженні специфіки і особливостей поняття креативні індустрії та визначенні критеріїв, які дозволили б ідентифікувати діяльність, як таку, що належить саме до креативного сектору; дослідженню поняття креативні індустрії та їх взаємозв’язок з культурними; розкритті сутності різних класифікацій культурних та креативних індустрій; узагальненню теоретичних підходів щодо дослідження даного сектору. У результаті дослідження було проаналізовано та розкрито основні підходи науковців, практиків та організацій щодо визначення понять культурні та креативні індустрії та особливості розвитку даного сектору економіки. Висвітлено генезис цих термінів у різних літературних джерелах та показано становлення креативної індустрії, як невід’ємної складової при переході від індустріального суспільства до інтелектуального. Досліджено взаємозв’язок та співвідношення культурних та креативних індустрій. Розглянуто роль креативних індустрій в інноваційних процесах, що дозволяє виявити їх вплив як на економічний так і на соціальний розвиток суспільства. Наведено особистісні та організаційні моделі класифікації креативних індустрій в історичній ретроспективі періодів розвитку креативних індустрій. Визначено особливості та характеристики моделей класифікації креативних індустрій та основні умови включення галузей до креативного сектору. На основі аналізу та узагальнення виділено основні критерії, які дозволять ідентифікувати діяльність, як таку, що належить саме до креативного сектору. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є використання критеріїв креативних індустрій для розробки універсальної системи класифікації креативних індустрій та комплексної ідеї розвитку креативного сектору в цілому.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25958
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2021-Обґрунтування критеріїв креативних індустрій.pdf358,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.