Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25930
Название: Оцінка діяльності банків з ризик-контролю клієнтів у системі фінансового моніторингу
Авторы: Внукова Н. М.
Плескун І. В.
Сокол С. В.
Ягольницький О. А.
Ключевые слова: банк
ризик-контроль
внутрішньобанківські документи
клієнт банку
фінансовий моніторинг
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Внукова Н. М. Оцінка діяльності банків з ризик-контролю клієнтів у системі фінансового моніторингу / Н. М. Внукова, І. В. Плескун, С. В. Сокол та ін. // Облік і фінанси. ‒ 2021. ‒ № 2 (92). – С. 44‒50.
Краткий осмотр (реферат): Діюче законодавство вимагає, щоб банки здійснювали безперервний моніторинг всіх фінансових транзакцій своїх клієнтів – як юридичних, так і фізичних осіб. Однак, незважаючи на заходи впливу з боку Національного банку України, у формі багатомільйонних штрафів і письмових попереджень, банки не повною мірою виконують вимоги до розробки, затвердження та впровадження внутрішніх документів з питань здійснення фінансового моніторингу. Метою статті є узагальнення практичного досвіду діяльності банків з дотримання політики ризик-контролю клієнтів банку в системі фінансового моніторингу. Проаналізовано внутрішні документи досліджуваних банків з питань внутрішньобанківського фінансового моніторингу, відібрано складові політики реалізації ризик-контролю клієнтів банку. Узагальнено інформацію щодо повноти політики реалізації ризик-контролю клієнтів банку у вибраних банках України. Визначено повноту політики ризик-контролю клієнтів банку за такими етапами: групування складових політики ризик-контролю клієнтів банку; кластеризація банків України за рівнем повноти реалізації політики ризик-контролю клієнтів банку. Методом кластерного аналізу визначено групи банків за рівнем повноти ризик-контролю їх клієнтів, виявлено чотири кластери з певним асиметричним розподілом в них банків. За результатами проведеного узагальнення практичного досвіду діяльності банків з дотримання політики ризик-контролю клієнтів банку в системі фінансового моніторингу, а саме внутрішніх документів діючих банків з питань внутрішньобанківського фінансового моніторингу виявлено, що певна кількість банків має удосконалювати внутрішню політику або правила з питань дотримання вимог законодавства з ризик-контролю у сфері фінансового моніторингу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25930
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Внукова_НМ_Плескун_И_Сокол_С_Ягол_ницкий_А_Стаття.pdf350,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.