Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25093
Название: Вплив державного регулювання і нагляду на розвиток ризик-орієнтованої системи фінансового моніторингу України
Авторы: Пономаренко В. С.
Внукова Н. М.
Колодізєв О. М.
Ачкасова С. А.
Ключевые слова: державне регулювання
розвиток
ризик-орієнтована система
фінансовий моніторинг
суб’єкти первинного фінансового моніторингу
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Пономаренко В. С. Вплив державного регулювання і нагляду на розвиток ризик-орієнтованої системи фінансового моніторингу України / В. С. Пономаренко, Н. М. Внукова, О. М. Колодізєв та ін. // Financial and credit activity: problems of theory and practice. – 2019. - Vol. 2. - No 29. – Р. 419 – 429.
Краткий осмотр (реферат): Необхідність реформування системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ВК/ФТРЗ), одним з елементів якої є запровадження адаптаційних механізмів в сфері державного регулювання є особливо актуальним питанням. Оцінка ризиків та застосування підходу, що ґрунтується на оцінці ризиків, є першою рекомендацією міжнародних стандартів FATF. У статті оцінено вплив рівня державного регулювання та нагляду на розвиток ризик-орієнтованої системи забезпечення протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення в Україні на основі побудованої п’яти рівневої ієрархічної моделі розвитку цієї системи. Методологічну основу дослідження становив метод аналізу ієрархій Т. Сааті для проведення досліду щодо визначення пріоритетного сценарію розвитку ризик-орієнтованої системи забезпечення протидії ВК/ФТРЗ в Україні. Проведено дослід щодо визначення впливу несприятливих факторів, інструментів впливу та суб’єктів впливу на пріоритетні цілі та сценарії розвитку ризик-орієнтованої системи забезпечення протидії ВК/ФТРЗ в Україні, зокрема визначено найбільшу ймовірність реалізації саме нейтрального сценарію. Базовою основою ієрархічної моделі стали цілі розвитку (забезпечення утвердження Україною статусу надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії ВК/ФТРЗ; посилення інформаційної транспарентності системи забезпечення протидії ВК/ФТРЗ; удосконалення законодавства у сфері запобігання та протидії ВК/ФТРЗ; зниження асиметричності інформації для учасників системи забезпечення протидії ВК/ФТРЗ; зменшення ризику використання СПФМ для ВК/ФТРЗ; удосконалення механізму та моделі державного регулювання та нагляду у сфері протидії ВК/ФТРЗ) та сценарії (прискорений, нейтральний та гальмування).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25093
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
145_СТАТТЯ_Колодізєв ОМ.pdf359,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.