Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23123
Название: Аналіз підходів до типології організаційних культур в крос-культурному менеджменті
Авторы: Близнюк Т. П.
Ключевые слова: організаційна культура
національна культура
крос-культурний менеджмент
типологія організаційних культур
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Близнюк Т. П. Аналіз підходів до типології організаційних культур в крос-культурному менеджменті / Т. П. Близнюк // Науковий погляд: економіка та управління. – 2020. – Вип. №2 (68).
Краткий осмотр (реферат): Організаційна культура сучасної компанії є як результатом багатократної взаємодії персоналу цієї компанії, так й сукупністю індивідуальних цінностей, переконань, прийнятих норм поведінки, розподілу ролей, методів та прийомів взаємодії цього персоналу. При цьому національна культура персоналу компанії розрізняється на рівні цінностей, а організаційна культура – на рівні символів, героїв і ритуалів. Саме національна культура визначає особливості організаційної культури, оскільки вона знаходиться на більш глибинному рівні ментального програмування людини. В даному дослідженні проаналізовано два підходи до типології організаційної культури та визначено особливості цих підходів в контексті крос-культурного менеджменту. Перша типологія організаційних культур з урахуванням національного контексту базується на таких ознаках як, дистанція влади та уникнення невизначеності. Друга типологія базується на трьох параметрах: ступінь централізації та ступінь формалізації управління, та об’єкті, на який спрямований процес управління.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23123
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Близнюк науковий погляд.pdf407,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.