Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20257
Назва: Аналіз сучасного стану та перспектив розвитку кредитного ринку України
Автори: Колодізєв О. М.
Плюшкіна А. Л.
Теми: кредит
кредитний ринок
банк
банківська система
кореляційно-регресійна модель
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Колодізєв О. М. Аналіз сучасного стану та перспектив розвитку кредитного ринку України / О. М. Колодізєв, А. Л. Плюшкіна // Управління розвитком. Збірник наукових праць № 4 (194). Харків. ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2018. – С. 148 – 154.
Короткий огляд (реферат): В умовах активізації банківського кредитування особливої актуальності набувають питання необхідності подолання наслідків світової фінансової кризи і формування розвиненого та ефективно функціонуючого кредитного ринку. Досліджено динаміку активів, кредитів банків України та частки кредитів в активах протягом останніх п’яти років. Розглянуто структуру наданих кредитів за видом позичальника та у розрізі валют. Проаналізовано класифікацію кредитів за категоріями якості, розподіл за класами позичальника та визначено обсяги простроченої заборгованості. Обґрунтовано вплив параметрів кредитних операцій на коефіцієнт доходності активів банків та кількісно оцінено цей вплив за допомогою кореляційно-регресійного аналізу. Розроблено модель залежності коефіцієнту доходності активів від коефіцієнтів частки кредитів в активах і чистої процентної маржі. Визначено перспективи розвитку кредитного ринку України та запропоновано шляхи підвищення ефективності кредитної діяльності банків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20257
Розташовується у зібраннях:Статті (МСіФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колодізєв О.М._БС_Стаття3.pdf390,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.