Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20205
Title: Верифікація методики оцінювання функціональної ефективності передачі банківських інформаційних ресурсів в автоматизованих банківських системах
Authors: Євсеєв С. П.
Корольов Р. В.
Комишан А. С.
Бонь І. В.
Солоненко С. Г.
Богульський В. В.
Keywords: банківські інформаційні ресурси
автоматизована банківська система
методика функціональної ефективності передачі даних в АБС
гібридність
синергізм
Issue Date: 2018
Citation: Євсеєв С. П. Верифікація методики оцінювання функціональної ефективності передачі банківських інформаційних ресурсів в автоматизованих банківських системах / С. П. Євсеєв, Р. В. Корольов, А. С. Комишан, І. В. Бонь, С. Г. Солоненко , В. В. Богульський // Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил. - 2018. - №2(56). - C. 170–186.
Abstract: Розглядається верифікація методики оцінювання емерджентних властивостей функціональної ефективності АБС на основі комплексного показника якості, який базується на основних показниках безпеки та надійності, що в свою чергу забезпечує протидію гібридним загрозам на банківські інформаційні ресурси та елементи інфраструктури автоматизованих банківських систем. Для оцінки комплексного показника функціональної ефективності запропоновані опорні таблиці, що дозволяють виділити діапазони зміни необхідних параметрів і визначити їх в умовних балах. Такий підхід дозволяє без значних економічних, обчислювальних та людських ресурсів враховувати не тільки технічні, але й економічні параметри ТЗЗІ АБС, що дозволяє точніше оцінювати її функціональну ефективність, враховувати результати досліджень при масштабуванні мережі АБС, виборі ТЗЗІ щодо побудови та підтримання КСЗІ, аналіз протидії загрозам на складові безпеки (ІБ, КБ, БІ) БІР, їх гібридність і синергізм, мінімізацію затрат та дієвий контроль за програмними засобами КСЗІ АБС.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20205
Appears in Collections:Статті (КІТ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zhups_2018_2_27.pdf2,74 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.