Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/11826
Title: Обоснование условий повышения качества обработки при зубошлифовании по температурному критерию
Other Titles: Обґрунтування умов підвищення якості обробки при зубошліфуванні за температурним критерієм
Substantiation of conditions of improving the quality of treatment at a temperature criterion for gear grinding
Authors: Новиков Ф. В.
Нежебовский В. В.
Ковальчук А. Н.
Новіков Ф. В.
Нежебовський В. В.
Ковальчук О. М.
Novikov F. V.
Nezhebovsky V. V.
Kovalchuk O. M.
Keywords: зубошлифование
тепловой поток
градиент температуры
обработанная поверхность
управление качеством
зубошліфування
тепловий потік
градієнт температури
оброблена поверхня
керування якістю
tooth-grinding
heat flux
temperature gradient
the treated surface
the quality of management
Issue Date: 2010
Citation: Новиков Ф. В. Обоснование условий повышения качества обработки при зубошлифовании по температурному критерию / Ф. В. Новиков, В. В. Нежебовский, А. Н. Ковальчук // Вестник СевНТУ: Сборник научных работ. Серия: Машиноприборостроение и транспорт. – Севастополь: СевНТУ, 2010. – Вып. 111. – С. 122–125.Н.В. В. В.
Abstract: Уменьшение температуры резания и градиента температуры в формируемом поверхностном слое обрабатываемой детали рассматриваются как условия повышения качества механической обработки. Исходя из этого, теоретически обоснованы пути улучшения качества финишного зубошлифования.
Зменшення температури різання й градієнта температури при формуванні поверхневого шару оброблюваної деталі розглядаються як умови підвищення якості механічної обробки. Виходячи із цього теоретично обґрунтовані шляхи поліпшення якості фінішного зубошліфування.
Reduction in the surface layer of the formed workpiece cutting temperature and temperature gradient conditions considered as improving quality of machining. Based on this theory, grounded ways to improve the quality of the finishing gear grinding.
URI: http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11826
Appears in Collections:Навчальні видання (ЗСЖіБЖ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.