Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32525
Название: Механізм формування адаптивної стратегії в когнітивному управлінні конкурентоспроможністю it-компаній
Авторы: Пилипенко А. А.
Єрмаченко Є. В.
Ключевые слова: компанія
IT-сектор
конкурентоспроможність
стратегія
адаптація
проактивне управління
механізм
когнітивне моделювання
методи машинного навчання
матричні моделі
Дата публикации: 2020
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Пилипенко А . А. Механізм формування адаптивної стратегії в когнітивному управлінні конкурентоспроможністю it-компаній / А. А. Пилипенко, Є. В. Єрмаченко // Управління розвитком. – Т. 18. – № 2. – С. 23-32.
Краткий осмотр (реферат): Показано, що в контексті секторальної політики розвитку економіки України в якості одного з драйверів економічного зростання експерти виділяють IT-сектор, який характеризується випереджаючими в порівнянні із середньосвітовими темпами зростання галузі, істотними темпами приросту податкових відрахувань до локальних і державного бюджетів, зростаючими темпами приросту питомої ваги експорту в загальній структурі експорту України. Виявлено, що поряд з позитивними тенденціями, модель розвитку IT-галузі України залишається вкрай вразливою до зовнішніх кон’юнктурних «шоків», оскільки близько 98% замовлень формується за рахунок зовнішнього ринку. Крім того, IT-галузі України притаманна аутсорсингова, а не продуктова спеціалізація, рівень операційної та фінансової ефективності якої, як показує загальносвітова статистика, є найбільш низьким. Така модель розвитку IT-галузі викликана низьким рівнем конкурентоспроможності IT-компаній, погіршенням конкурентних позицій на глобальному ринку, що викликає необхідність розробки адекватних механізмів управління конкурентоспроможністю компаній IT-сектора України. Запропоновано механізм формування адаптивної стратегії в когнітивному управлінні конкурентоспроможністю підприємств IT-сектора, який на відміну від існуючих враховує контур антисипації (попередження), що дозволяє визначити стійкість конкурентних позицій підприємств IT-сектору України і розробити проактивну адаптивну стратегію, яка спрямована на підтримку високого рівня конкурентоспроможності IT-компаній, як на локальному, так і глобальному ринках, підвищення вартості бізнесу IT-компаній. Визначено структуру блоків механізму, спектр завдань кожного блоку і методів їх вирішення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32525
Располагается в коллекциях:№2

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
пилипенко.pdf375,66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.