Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32425
Название: Михайло Туган-Барановський як громадський та політичний діяч
Авторы: Свинаренко Н. О.
Суслова Т. О.
Ключевые слова: Михайло Туган-Барановський
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Свинаренко Н. О. Михайло Туган-Барановський як громадський та політичний діяч / Н. О. Свинаренко, Т. О. Суслова // Березневий науковий дискурс 2024 на тему: «Детермінанти посилення ролі освіти у повоєнному відновленні України» : збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції для освітян, 29 березня 2024 р. – Київ, 2024. - С. 133-135.
Краткий осмотр (реферат): Метою даної роботи є аналіз біографічних відомостей про М.Туган-Барановського та намагання дати історичну оцінку його багатогранній діяльності. У роботі зазначається, що М.І. Туган-Барановський був економістом світового рівня, автором першого підручника з політекономії, одним із теоретиків кооперативного руху. За свої переконання, громадську позицію з юних літ був у полі зору жандармерії, за що навіть тимчасово позбавлявся права на викладацьку діяльність в університетах Російської імперії. Очолював наукові професійні об`єднання. За надкороткий період часу здійснив значне кар`єрне зростання: був генеральним секретарем фінансів Центральної Ради, радником урядової делегації УНР, одним із засновників Української Академії наук і т.д.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32425
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Свинаренко, Суслова.pdf7,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.