Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31809
Название: Публічні договори та договори приєднання у цивільному праві
Авторы: Ваганова І. М.
Ключевые слова: публічний договір
договір приєднання
розбіжності
умови
розірвання договору
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Ваганова І. М. Публічні договори та договори приєднання у цивільному праві / І.М. Ваганова // // Юридичний науковий електронний журнал. – Запоріжжя : Запорізький національний університет, 2024. - Вип. 1. – С. 126-128.
Краткий осмотр (реферат): Доведено, що серед широкої класифікації договорів, що містяться у Цивільному кодексі України та виокремлюються різними цивілістами значну зацікавленість викликають публічні договори та договори приєднання. Вони зачіпають принцип свободи договору шляхом їх обмеження, мають риси схожі між собою, тим самим спонукають науковців до подальшого їх дослідження. Крім цього, обидна вони функціонують у споживчій сфері, їх норми закріплюють механізми захисту для слабкої сторони. Визначено наступні правила укладення публічного договору: суб’єкт, що здійснює підприємницьку діяльність не має права відмовитись від укладення публічного договору при можливості надати споживачу товари, послуги, роботи; ціна товару, а також інші умови публічного договору повинні бути однаковими для усіх споживачів; умови публічного договору, що не відповідають вищезазначеним умовам є нікчемними; суб’єкт, що здійснює підприємницьку діяльність не має права надавати перевагу одній особі перед іншими при укладенні публічного договору; публічний договір укладається у порядку та у строк передбачений ст. 633 ЦК України, якщо законом або домовленістю сторін не визначений інший порядок і термін його укладення; строк виконання роботи (надання послуги) – одна з істотних умов договору.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31809
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
28.pdf342,49 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.