Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31048
Название: Митні ризики: сутність та управління
Авторы: Тищенко В. Ф.
Кулик Ю. С.
Ключевые слова: ризик
митна справа
система управління
ймовірність
митний контроль
зовнішньоекономічна діяльність
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Тищенко В. Ф. Митні ризики: сутність та управління / В. Ф. Тищенко, Ю. С. Кулик // Економіка та суспільство. - 2023. - № 55.
Краткий осмотр (реферат): Відповідно до вимог Кіотської конвенції управління ризиками є основним базовим принципом сучасних методів митного контролю, що дозволяє оптимально використовувати ресурси митних органів, не знижуючи ефективності митного контролю, та звільнити більшість суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності від непотрібний бюрократичний контроль. Стаття присвячена актуальним питанням управління митними ризиками. Розглянуто визначення поняття «митний ризик», яке представлено у міжнародних нормах правах і національному законодавстві. Подано фактори і джерела митного ризику, що дозволяє митним органам визначити зони ризику. Представлено управління митними ризиками на стратегічному, тактичному та оперативному рівнях. Узагальнено особливості управління ризиками в митній сфері за різними критеріями.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31048
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тищенко ВФ, Кулик Ю 2023.pdf262,1 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.