Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30897
Название: Особливості формування витрат на оплату праці на сільськогосподарських підприємствах в умовах війни
Авторы: Шиян Д. В.
Севрюкова Є. О.
Ключевые слова: витрати на оплату праці
людський капітал
сільські території
стимулювання персоналу
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Особливості формування витрат на оплату праці на сільськогосподарських підприємствах в умовах війни / Д. В. Шиян, Є. О. Севрюкова // Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики: матеріали XVІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 24 листопада 2023 р. Харків: ФОП Лібуркіна Л. М., 2023. - С.45-51.
Краткий осмотр (реферат): Військова агресія РФ призвела до величезних втрат для нашої країни. В першу чергу це людськи втрати. Багато людей загинуло, мільйони стали біженцями, втратили роботу, призупинили бізнеси. Тільки прямі збитки економці оцінюються сотні мільярдів доларів. У 2022 валовий внутрішній продукт скоротився майже на 30%. Однак, незважаючи на такі величезні втрати багато підприємств продовжили свій бізнес, виробляючи необхідну населенню та державі продукцію, створюючи робочі міста, сплачуючи податки. Це цілком відноситься також до сільськогосподарських підприємств. Проведене дослідження дозволило встановити, що у 2022 році сільськогосподарські підприємства Харківської області порівняно з 2020 роком зменшили як абсолютний, так і відносний рівень витрат на оплату праці. Це безумовно, стало одним з наслідків війни. Однак, проблема слабкого взаємозв’язку отриманих економічних результатів і рівня оплати праці мала місце не тільки у 2022 році а і у 2020. Таким чином, війна лише поглибила дану проблему. Її вирішення буде потребувати особливої уваги після завершення військових дій, що дасть можливість підвищити мотивацію персонал, а відповідно і рівень ефективності діяльності підприємств.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30897
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.