Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30543
Название: Навчання нормам лексичної сполучуваності на заняттях з англійської мови
Авторы: Савицька Л. В.
Безугла І. В.
Ключевые слова: лексична помилка
лексична сполучуваність
правила слововживання
рецепція
семантика слова
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Савицька Л. В. Навчання нормам лексичної сполучуваності на заняттях з англійської мови / Л. В. Савицька, І. В. Безугла // Закарпатські філологічні студії. – Ужгородський національний університет : Гельветика, 2023. – Вип. 29. – Т. 1. – С. 189-192.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядається проблема засвоєння норм лексичної сполучуваності, яка є особливо актуальною на сучасному етапі навчання у зв'язку з ускладненням комунікативних завдань. Авторами статті висвітлене важливе питання дотримання мовних норм у мовленнєвій практиці, оскільки пріоритетними напрямами державної освітньої політики щодо підготовки кадрів високого рівня є розвиток і підвищення рівня мовленнєвої культури як основоположної компетентності фахівців будь-якої сфери. Актуальність дослідження зумовлена тим, що однією із професійних якостей фахівця є володіння лексичними нормами і безпосереднє дотримання їх у комунікативній діяльності. Мета дослідження полягає у виявленні способів засвоєння норм лексичної сполучуваності на просунутому етапі навчання англійської мови у зв’язку з ускладненням комунікативних завдань на цьому етапі вивчення мови. Для досягнення поставленої мети автори статті з’ясували причини порушення правил слововживання; проаналізували виявлені порушення норм лексичної семантики; запропонувати способи уникнення недоліків у мовленнєво-професійній діяльності, пов’язаних з лексичними помилками. У статті подано раціональні рекомендації для усунення недоліків мовлення, пов’язаних з порушенням правил слововживання, наводяться приклади вправ для вироблення навичок лексичної сполучуваності слів на заняттях з англійської мови. Автори доходять висновку, що навчання кодифікованих норм слововживання доцільно вибудовувати на основі вправ як рецептивного, так і продуктивного характеру, причому останні завдання найефективніші в тому разі, якщо містять творчий елемент. Невід’ємним компонентом навчання лексичної сполучуваності є формування стратегій самостійного оволодіння її нормами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30543
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Безугла_Савицька, стаття Б, 2023_3.pdf3,81 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.