Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29989
Название: Механізм формування сприятливого середовища взаємодії держави та громадянського суспільства
Авторы: Дорофєєв О. В.
Болотова О. О.
Призов В. Є.
Ключевые слова: громадянське суспільство
держава
органи влади
громадськість
участь громадськості
взаємодія
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Дорофєєв О. В. Механізм формування сприятливого середовища взаємодії держави та громадянського суспільства / О. В. Дорофєєв, О. О. Болотова, В. Є. Призов // Український журнал прикладної економіки та техніки. - 2022. - Т. 7. - № 3. - С. 75–80.
Краткий осмотр (реферат): Державна влада відіграє вирішальну роль у формуванні громадянського суспільства. Саме вона регулює правовим шляхом діяльність інститутів громадянського суспільства та визначає їх компетенцію. Також вона може стимулювати виникнення цих інститутів встановленням основних засад діяльності суспільства шляхом запровадження певних цінностей через нормативно-правові акти. Наголошується, що важливість формування зрілого громадянського суспільства у будь-якій державі не піддається оцінці. Громадянське суспільство як відкрита соціальна система вищого органічного типу, що складається з індивідів, організацій та їх взаємовідносин, сприяє зміцненню державності, виступає критерієм формування ефективних відкритих взаємин між владою та громадянами, є фактором гармонізації та стабілізації соціально-політичних відносин у суспільстві. Встановлено, що громадянське суспільство є гарантом успішної взаємодії влади та населення, а, як відомо, держави без населення немає. Громадянське суспільство, таким чином, безпосередньо сприяє існуванню та розвитку країни. Досліджено функції, які виконує громадянське суспільство, що забезпечують розвиток та збереження суспільства та держави. Громадянське суспільство за допомогою політичних партій та участі в них дозволяє впливати як на політику, так і на суспільство, втілюючи в життя економічні та соціальні завдання й потреби, підвищуючи добробут громадян та рівень економічного розвитку країни в цілому.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29989
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.