Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29971
Название: Податкові механізми компенсації цін на енергоресурси в ЄС: перспективи для України
Авторы: Іванов Ю. Б.
Лаптєв В. І.
Ключевые слова: ціни на енергоресурси
преференційна податкова політика
податкові пільги ПДВ
акциз
мито
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Іванов Ю. Б. Податкові механізми компенсації цін на енергоресурси в ЄС: перспективи для України / Ю. Б. Іванов, В. І. Лаптєв // Економічне відродження України: проблеми, виклики, перспективи : Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції, 30 березня 2023 р. : тези допов. – Дніпро, 2023. - С. 143-145.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто досвід реалізації антикризової преференційної податкової політики країн-члені в Євросоюзу в енергетичній сфері для протидії негативним наслідкам агресії Росії проти України в 2022-2023 рр. Проаналізовано особливості застосування податкових пільг з ПДВ (звільнення від оподаткування, застосування зменшених, мінімальних та нульових ставок в операціях з енергоресурсами), акцизного податку та мита (у вигляді зменшення ставок, а також звільнення від оподаткування). Розглянуті можливості й ризики застосування європейського досвіду для протидії зростанню цін на енергоресурси в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29971
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ivanov.pdf914,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.