Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29688
Название: Ефективність занять баскетболом здобувачами закладів вищої освіти: теоретичний аспект
Авторы: Рядова Л. О.
Кравченко О. С.
Рожков В. О.
Пазичук О. В.
Подмарьова І. А.
Ключевые слова: аналізатори
баскетбол
гра
здобувачі вищої освіти
здоров’я
підготовленість
працездатність
функціональний стан
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Рядова Л. О. Ефективність занять баскетболом здобувачами закладів вищої освіти: теоретичний аспект / Л. О. Рядова, О. С. Кравченко, В. О. Рожков та ін. // Спортивні ігри. – 2023. – № 3 (29). – С. 56–65.
Краткий осмотр (реферат): Баскетбол характеризується високою руховою активністю і значним напруженням ігрових дій, що сприяють формуванню життєво необхідних умінь та навичок, всебічного розвитку психічних та фізичних якостей та є одним із найпопулярніших засобів фізичного виховання, що однаково ефективно використовується як у роботі з дітьми, так і з дорослими. Даний вид рухової активності – це один із самих популярних видів студентського спорту. Тому в багатьох країнах світу заняття баскетболом включені в програму фізичного виховання здобувачів у закладах вищої освіти. Мета дослідження: на основі аналізу та узагальнення наукової та методичної літератури розкрити ефективність систематичних занять баскетболом здобувачами закладів вищої освіти. Методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення наукової та методичної літератури. Результати дослідження. Розглянуто вплив систематичних занять баскетболом на стан психічного та фізичного здоров’я, фізичний розвиток, функціональний стан систем та аналізаторів, рівень фізичної підготовленості, розумову та фізичну працездатність у здобувачів закладів вищої освіти. Висновки. Систематичні заняття баскетболом позитивно впливають на стан психічного та фізичного здоров’я; сприяють поліпшенню функціонального стану серцево-судинної, дихальної, нервової? травної систем, функцій аналізаторів; удосконаленню фізичного розвитку; підвищенню рівня фізичної підготовленості, розумової та фізичної працездатності; є ефективним засобом всебічного гармонійного розвитку особистості; виховання морально-вольових якостей; формування наполегливості, сміливості, рішучості, самовладання, ініціативності у здобувачів закладів вищої освіти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29688
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.