Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29667
Название: Підходи до трактування поняття «економічна система» та її дослідження
Авторы: Канова О. А.
Ключевые слова: система
економічна система
системний підхід
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Канова О. А. Підходи до трактування поняття «економічна система» та її дослідження / О. А. Канова // Економіка та суспільство. ‒ 2023. ‒ №50.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена узагальненню поширених підходів до трактування поняття «економічна система». Визначаються загальні базові властивості економічної системи, такі як структурна зв’язність, складність та стійкість. Також наведена характеристика статичних, динамічних і синтетичних властивостей систем, які проявляються та визначають її стан або в будь-який фіксований момент часу, або в процесі функціонування системи. За результатами дослідження існуючих наукових підходів до визначення сутності поняття «економічна система» виділені такі, як еволюційно-генетичний, інституційний, інформаційний, структурно-морфологічний, функціональний та системно-синергічний підхід. Окреслена основна різниця між економічним зростанням і економічним розвитком.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29667
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2369-Текст статті-2284-1-10-20230518.pdf236,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.