Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29476
Название: Теоретико-методичні аспекти вимірювання соціальної згуртованості.
Авторы: Дем’яненко А. А.
Іванісов О. В.
Ключевые слова: соціальна згуртованість
соціальний капітал
соціальний порядок
соціальне включення
вимірювання
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Дем’яненко А. А. Теоретико-методичні аспекти вимірювання соціальної згуртованості / А. А. Дем’яненко, О. В. Іванісов // Економіка і регіон. - 2023. - №1(88). - С. 108-113.
Краткий осмотр (реферат): Концепція соціальної згуртованості відображає тенденції і результати соціальних, економічних, політичних, культурних процесів, поєднуючи систему цілей, завдань і умов зовнішнього і внутрішнього середовища. На сьогодні соціальна згуртованість розглядається як одна із пріоритетних концепцій розвитку суспільства, орієнтована на інтеграцію, подолання, згладжування, і стирання нерівності і нерівномірності у всіх її проявах, обмежень сталого суспільного розвитку з метою досягнення гомогенності, стійкості соціальної системи і гармонійного соціального розвитку. Метою дослідження є узагальнення і розвиток теоретико-методичних аспектів вимірювання соціальної згуртованості. Узагальнення основних підходів до вимірювання соціальної згуртованості дало змогу виділити європейський і гармонізаційний підходи. Існування низки способів вимірювання цього важкоформалізованого процесу пов’язуємо із багатовимірним і міждисциплінарним характером застосування цього поняття. На підставі морфологічному аналізу напрямів вимірювання соціальної згуртованості виділено сім найбільш поширених складових. Отримані авторами результати дослідження стануть основою подальших досліджень у напрямі розроблення аналітичного забезпечення соціальної згуртованості, адаптованого до вітчизняних умов розвитку суспільства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29476
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Економіка і регіон №1(88)_2023-108-113.pdf864,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.