Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28821
Название: Основні тенденції регулювання зовнішньоекономічної діяльності в умовах воєнного стану
Авторы: Остапенко В. М.
Шевченко Д. О.
Ключевые слова: зовнішньоекономічна діяльність
війна
світова економіка
експорт
імпорт
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Остапенко В. М. Основні тенденції регулювання зовнішньоекономічної діяльності в умовах воєнного стану / В. М. Остапенко, Д. О. Шевченко // Молодіжна наука заради миру та розвитку : зб. матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 9-11 листопада 2022 р. - Чернівці : Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2022. - С. 519-522.
Краткий осмотр (реферат): Війна в Україні є величезною людською трагедією для народу України, але її економічні наслідки глобальні для всього світу. Повномасштабне вторгнення на територію суверенної держави спричиняє глобальні перебої в торгівлі та інвестиціях, впливаючи на виробників у Європі, споживачів продуктів харчування та палива в усьому світі. Новий звіт Світового банку інформує, що світова торгівля впаде на один відсоток, що призведе до зниження світового ВВП трохи менше, ніж на один відсоток. Збої у світовій торгівлі та інвестиціях уповільнюють темпи економічного зростання в країнах, що розвиваються, і посилюють ціновий тиск. Метою роботи є виявлення рівня впливу військового конфлікту на зовнішньоекономічну діяльність України та всього світу, а також визначення можливих економічних наслідків. Розглянуто відповідні законодавчі акти, що регулюють процеси ЗЕД в умовах воєнного стану. Проаналізовано динаміку змін рівня світового доходу та визначено зміни індексу цін на пшеницю на світовому рівні. Наведено шляхи вирішення проблем зовнішньоекономічної діяльності країн в умовах дії санкцій, запроваджених проти росії, як міра впливу на країну-агресора.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28821
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.