Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28819
Название: Зарубіжний досвід здійснення моніторингу податкових витрат та перспективи його впровадження в Україні
Авторы: Найденко О. Є.
Ключевые слова: податкові витрати
податкові пільги
доходи бюджету
втрати бюджету
моніторинг податкових витрат
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Найденко О. Є. Зарубіжний досвід здійснення моніторингу податкових витрат та перспективи його впровадження в Україні / О. Є. Найденко // Науковий погляд: Економіка та управління. – 2022. – №4(80). – С. 86 – 94.
Краткий осмотр (реферат): В статті зосереджено увагу на проблемних аспектах застосування податкових пільг та доцільності моніторингу податкових витрат. Проаналізовано стан виконання доходної частини Зведеного бюджету України та встановлено його дефіцитність за підсумками 9 місяців 2022 року. Здійснено порівняння податкових надходжень в 2021 та 2022 роках. Узагальнено структуру податкових пільг в Україні на основі Довідника податкових пільг. Визначено, що основою контролю за податковими пільгами в зарубіжних країнах є концепція податкових витрат. Встановлено, що в більшості зарубіжних країн відсутній єдиний підхід до визначення складу податкових витрат, їх оцінки та порядку складання звітності за ними. Надано визначення поняття «моніторинг податкових витрат». Проаналізовано основні показники моніторингу податкових витрат у зарубіжних країнах. Визначено питому вагу податкових витрат в розрізі податків. Обґрунтовано доцільність здійснення моніторингу податкових витрат в Україні та запропоновано послідовність етапів моніторингу податкових витрат.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28819
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Найденко_Податкові витрати.pdf1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.