Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28766
Название: Особливості розвитку електронних послуг в цифровому суспільстві
Авторы: Котельникова Ю. М.
Ключевые слова: цифрова економіка
інформаційне суспільство
електронний уряд
електронні послуги
тенденції розвитку електронних послуг
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Котельникова Ю. М. Особливості розвитку електронних послуг в цифровому суспільстві / Ю. М. Котельникова // Український журнал прикладної економіки та техніки. – 2022. – Т. 7. – № 3. – С. 107 – 113.
Краткий осмотр (реферат): Цифрова революція – це вплив інформаційних та комунікаційних технологій на всі верстви суспільства. Суспільство є свідком одночасного розвитку великих баз даних, штучного інтелекту, блокчейну, робототехніки, науки про базу даних та інших технологій, що швидко розвиваються. Вони впливають та посилюють одна одну в усіх сферах нашого життя (від систем харчування до комунальних систем, енергопостачання, освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення). Це визначає напрям економічного розвитку: формування електронного уряду, електронного бізнесу та електронної комерції. Йдеться не лише про технології, а й про людей і планету загалом. Електронний уряд, зокрема, вносить значні та довгострокові зміни у те, як люди живуть і взаємодіють один з одним, довкіллям та громадськими послугами. Використання електронного уряду має великий потенціал не тільки для підвищення ефективності державних послуг, але також з огляду на підвищення прозорості організаційних та бізнес-процесів та для притягнення людей до відповідальності. Впровадження та автоматизація економічних процесів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій у режимі реального часу є необхідною умовою для створення та розвитку електронних послуг, що дозволяє знизити експлуатаційні витрати та вартість виробничих послуг. Із застосуванням технологій широко використовується концепція «електронних послуг» (підвищення ефективності, спрощення комунікації між громадськістю та державою). Водночас електронні послуги вважають одним із найефективніших інструментів забезпечення прозорості та запобігання корупції. Процес поширення електронного уряду в нашій країні вже не є технологічним нововведенням для населення та трансформується у доступний інструмент отримання державних послуг, що сприяє підвищенню прозорості органів державної влади. Для більш глибокого проникнення технології електронного уряду необхідно проводити системну та цілеспрямовану роботу на рівні регіональних органів влади, що сприятиме залученню населення до діалогу з ними та формуванню інтеграційного етапу електронного уряду.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28766
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.