Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27939
Название: Моделювання процесу управління заборгованістю в системі адміністрування фінансової діяльності підприємства
Авторы: Сабліна Н. В.
Литовченко О. Ю.
Ключевые слова: дебіторська заборгованість
кредиторська заборгованість
управління дебіторською та кредиторською заборгованостями
бізнес-процес
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Сабліна Н. В. Моделювання процесу управління заборгованістю в системі адміністрування фінансової діяльності підприємства / Н. В. Сабліна, О. Ю. Литовченко // Комунальне господарство міст. Серія: Економічні науки. – 2022. – Вип. 2 (169). – С. 49-56.
Краткий осмотр (реферат): В статті розглянуто актуальні аспекти управління дебіторською та кредиторською заборгованістю підприємства як передумови покращення платіжної дисципліни. Досліджено сутність управління заборгованістю в системі адміністрування фінансової діяльності підприємства, економічну природу дебіторської та кредиторської заборгованостей, переваги та недоліки формування дебіторської та кредиторської заборгованостей підприємства. Частина дебіторської та кредиторської заборгованості в процесі фінансово-господарської діяльності підприємства неминуча і повинна знаходитися в допустимих межах, відповідно, не спричиняти виникнення фінансових ризиків, які можуть стати причиною банкрутства підприємства. В статті наголошено на необхідність раціонального та обґрунтованого управління рівнем дебіторської та кредиторської заборгованості, оскільки це має прямий вплив на ефективне функціонування та розвиток підприємства, рівень його фінансових результатів та імідж серед підприємств-партнерів. Окреслено причини утворення та вплив на діяльність підприємств дебіторської та кредиторської заборгованості. Розглянуто фактори, що впливають на розмір кредиторської заборгованості. Досліджено та сформульовано основні задачі управління дебіторською та кредиторською заборгованістю підприємства. Досліджено та узагальнено систему заходів з управління дебіторською та кредиторською заборгованістю підприємства. Авторами зазначено, що ефективність управління дебіторською та кредиторською заборгованостями на підприємстві потребує формування певної моделі менеджменту бізнес-процесів. З метою підвищення ефективності управління дебіторською та кредиторською заборгованістю на підприємствах розроблено структурно-функціональну модель процесу управління дебіторською та кредиторською заборгованостями підприємства. Наведено концептуальні напрями удосконалення управління дебіторською та кредиторською заборгованістю та наголошено на необхідності посилення практичної складової запропонованих рекомендацій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27939
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
document.pdf637,6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.